Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megtartottuk a képességeinket

Szöveg: Kovács Dániel |  2013. január 23. 21:30

Az anyagi források csökkenése ellenére is sikerült megtartanunk képességeinket, és születtek új eredmények is − mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes Budapesten, január 23-án.

1595948147

A Honvéd Vezérkar főnök a Budapesti Tiszti Kaszinó vendégeként tartott előadást a 2012-es év tapasztalatairól, valamint az idei esztendő stratégiai kihívásairól a Stefánia Palotában.

Előadásában Benkő Tibor – többek között − beszámolt az Önkéntes Tartalékos Rendszer elindításáról, a debreceni katonai középiskola létrehozásáról, a Honvéd Palotaőrség megalakításáról, valamint a harmadik 3D-s radar építésének megkezdéséről.

1595948147

Szó volt arról, hogy a szentendrei MH Altiszti Akadémián beindult az altisztképzés, valamint hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bázisán létrehozott vizsgaközpont a Honvéd Vezérkar főnök szakmai felügyelete mellett működik.

A jövő feladatairól szólva a Honvéd Vezérkar főnök kijelentette: továbbra is fontos feladat a missziókban való eredményes részvétel, a képességek megőrzése, lehetőség szerint továbbfejlesztése, valamint folyamatosan működtetni kell a tartalékosprogramot.

1595948148

Fotó: Tóth László