Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mentorokat mentoráltak

Szöveg: Szabóné Varga Erika zászlós |  2015. április 14. 16:41

Egyhetes szakmai felkészítésen vett részt az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központban az a 27 fős mentorcsoport, amelynek tagjai várhatóan májusban és augusztusban kezdik meg féléves missziójukat Afganisztánban.

1595991339

A törzstisztek a NATO által 2015. január elsején indított Eltökélt Támogatás (Resolute Support) elnevezésű afganisztáni misszióban a határőrséget, a rendőrséget, valamint a helikopterpilótákat látják majd el szakmai információkkal, tanácsokkal, és segítik mindennapos munkájukat.

1595991339

Az egyhetes szakmai tréning során főleg a nemzetközi környezetre történő felkészítésen, valamint a helyzeti, kulturális tudatosság fejlesztésén volt a hangsúly. Az előadások során megismerkedhettek a műveleti terület vallási szokásaival, kulturális sokszínűségével, illetve betekintést nyertek a társadalmi szokások kultúrkörébe. Ezt követően az elméleti foglalkozásokon megszerzett információkkal, kisebb csoportokban gyakorolhatták a tárgyalástechnikát és a tolmácskezelést.

1595991339

A gyakorlati képzés keretében Eperjesi Andrea, a HM Miniszteri Kabinet Médiaosztály szakreferense tartott előadást médiaismeretből, többek között az üzenet fontosságáról, valamint arról, hogyan viselkedjenek a kamera és mikrofon előtt egy interjú alkalmával. A HM Zrínyi Nonprofit Kft. újságírói pedig készségesen segítettek a stúdiómunkák során, továbbá az interjúk kiértékelésénél praktikus tanácsaikkal látták el a mentorokat.

1595991340

A mentorok mentorálása április végén, a lengyelországi Bydgoszcz-ban kéthetes tanácsadói tréninggel ér véget.

Fotók: Rácz Tünde és a szerző