Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mérföldkő jelentőségű repülésbiztonsági tanfolyam Szolnokon

Szöveg: Juhász Mariann zászlós |  2017. november 22. 10:48

November első felében tartotta repülésbiztonsági tanfolyamát az Inter-European Air Forces Academy (Európai Légierő Akadémia, IEAFA) az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison.

1596041506

A tanfolyam célja az volt, hogy a légi közlekedési balesetek megelőzésével kapcsolatos hasznos elméleti és gyakorlati tudással lássa el a hallgatókat.  Az esemény történelmi jelentőségű, hiszen katonai berkeken belül az első ilyen jellegű rendezvény volt hazánkban, így kiemelt fontosságú a hazai repülésbiztonsági tevékenység minőségének javítása terén.

A két hét során a tíz nemzet katonái a szakmai-elméleti képzést hasznosan, a szabadidejüket pedig kellemesen tölthették, mert szervezett látogatást tettek az Országházban, valamint a szolnoki REPTÁR repülőmúzeumban is.

1596041506

A tanfolyamot Jason C. Scott ezredes, az Amerikai Egyesült Államok Európai Légierő Parancsnokságának biztonsági igazgatója ünnepélyes keretek között zárta. A tanfolyam elvégzését igazoló oklevelek átadásán jelen volt Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Légierő Haderőnem főnöke (parancsnokhelyettes), dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka, Steven J. Jantz ezredes, az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének légügyi attaséja, Túróczi Zoltán ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Repülésbiztonsági Osztály osztályvezetője.

Dr. Koller József dandártábornok az eseményről elmondta, hogy az alakulat nem csupán a helyszínt biztosította, hanem az esemény szervezésében is aktív szerepet játszott.
Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis ezúton is köszönetet mond mindazon személyeknek és szervezeteknek, akik, illetve amelyek segítségükkel hozzájárultak az esemény sikeres lebonyolításához.

1596041506