Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Minden egyes katonára szükség van

Szöveg: Törőcsik Krisztina |  2013. március 31. 9:33

Értékelő-feladatszabó értekezletet rendeztek a napokban Győrött, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél.

1595951732

Mivel az alakulat parancsnoka, Kovács Ferenc mérnök ezredes az elmúlt év jelentős részét Szarajevóban, misszióban töltötte, az értékelést a parancsnokhelyettes, Könczöl Ferenc alezredes tartotta, aki tavaly megbízott parancsnokként állt az alakulat élén.

 

Könczöl alezredes kiemelte a győri katonák példamutató motiváltságát, a csapatszellemet, a tiszti, altiszti tanfolyamszerű képzések menedzselését, a kiképzés területén elért folyamatos fejlődést, az ezred helyőrségi és díszelgési feladatainak ellátását, valamint a társadalmi kapcsolatok kezelését.

1595951732

Kovács ezredes az idei feladatokat ismertetve kiemelte a Lendülő Kard 2013 elnevezésű légvédelmirakéta-éleslövészetre, a STEADFAST JAZZ 2013 nevű NATO NRF-gyakorlatra, az MH EUFOR kontingens váltásaiba, valamint a NATO-feladatokra kijelölt alegységek felkészítését.

Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka beszédében hangsúlyozta: „Minden egyes katonára szükség van!". Hozzátette, hogy nem szabad engedni sem a minőségből, sem a tartásból, sem pedig a katonákat jellemző morálból.

Fotó: a szerző felvételei