Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mindenki győztes – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. június 17. 12:32

Kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok vízilabdázó. Mindent elért, amit sportolóként el lehet érni, s bár lett volna lehetősége imádott sportága közvetlen közelében maradni, idén januártól más irányba fordult pályafutása. Gergely Istvánnal, a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) év elején megválasztott ügyvezető elnökével beszélgettünk.

1596034305
Öt hónapja látja el az ügyvezető elnöki posztot a BHSE élén. Mennyiben változott meg az élete?

Nagyban, és folyamatosan változik. Ha az ember ekkora felelősséget vállal, minden energiájával próbál megfelelni a feladatnak. Annak ellenére, hogy a Magyar Vízilabda Szövetségben és a Honvéd szakosztályánál is töltöttem már be vezetői posztot, lényegesen más a mostani pozícióm. Ki kellett lépnem egy sportágból, és egyszerre nagyon sok másikba kellett beszállnom. A munka komplexitása miatt gyorsabb tempót vettem fel. Még a bioritmusom is megváltozott: korán kelek, korán fekszem, s bár próbálok módot találni rá, a sportolásra így is kevesebb időt tudok fordítani. Sokkal kiterjedtebb lett a munkából adódó ismeretségi köröm, más a gondolkodásmód, más a nyelvezet, mint amikor még „csak" a versenysporttal foglalkoztam. Óriási a változás, amelynek során nekem kell alkalmazkodnom. Minden energiámat arra fordítom, hogy a BHSE elérje a kitűzött céljait.

Melyek ezek a célok?

Elsősorban a fejlesztések megvalósítása. Olyan infrastruktúra-korszerűsítésben gondolkodunk, amelynek kivitelezésével sportolóink méltó környezetben készülhetnek a versenyekre. A Honvéd mindig is egy különlegesen összetartó család volt. Óriási a kohéziós erő, az egymás iránti bizalom, de az a közeg, amelyben jelenleg edzenek, finoman szólva is messze áll az európai színvonaltól. lehetőség.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin június 16-án, pénteken megjelent számában!)