Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Miniszteri elismerés negyvenegy év pedagógusi munkáért

Szöveg: Kovács Zoltán |  2016. június 12. 8:19

A székesfehérvári Zentai Úti Általános Iskola igazgatóhelyettesének adott át miniszteri elismerést pedagógusnap alkalmából Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes az iskola ballagási ünnepségén június 11-én. 

1596015045

Negyvenegy év pedagógusi, illetve tizenöt év intézményvezető-helyettesi beosztásban eltöltött év után, 2016 júniusában nyugdíjba vonul Fülöpné Deák Julianna, a székesfehérvári Zentai Úti Általános Iskola igazgatóhelyettese. Évtizedeken keresztül végzett, magas színvonalú szakmai munkája mellett mindent megtett a tanulóifjúság hazafias neveléséért is: ebben otthonról is megerősítést kapott, hiszen férje nyugállományú hivatásos katona, így meggyőződése, hogy már egész fiatal korban meg kell kezdeni a gyermekek honvédelmi nevelését.

1596015045

Ennek szellemében Fülöpné Deák Julianna iskolai szinten rendszeresen szervezte a városban megvalósuló, diákokat is érintő honvédelmi programokat, minden évben sikerrel készítette fel az iskola csapatait a Military Klub vetélkedőire, illetve a különböző hadtörténelmi, katonai versenyekre. Lelkes munkájának köszönhetően az iskola négy éve sikeres résztvevője a Hazafiság iskolája programnak, több hadtörténeti témájú nemzetközi gyermekrajzpályázatnak, és számtalan saját szervezésű honvédelmi napot, hadtörténeti vetélkedőt köszönhetnek neki a gyerekek.

1596015045

E kiemelkedő és példamutató munka elismeréseként, a tantestület és már végzett diákjai felterjesztésére dr. Simicskó István, Magyarország honvédelmi minisztere emléktárgyat adományozott Fülöpné Deák Juliannának. A pedagógust Vargha Tamás miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár köszöntötte a szombati ünnepségen.

1596015045

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária

CímkékKatonaSuli