Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Misszióból hazatérőket köszöntöttek

Szöveg: Kovács Zoltán |  2014. június 18. 17:13

„Immár tíz éve járulunk hozzá a NATO afganisztáni műveleteihez. Ezt a szerepvállalást a nemzetközi elvárásoknak megfelelően, a legmagasabb szakmai színvonalon teljesítette Afganisztánban a most hazatért kilencven magyar katona” – fogalmazott Vargha Tamás, június 18-án, szerdán Budapesten.

1595973972

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az Afganisztánból, illetve a Maliból hazatért katonák visszafogadó ünnepségén vett részt az MH Katonai Közlekedési Központ Soroksári úti objektumában.

Az MH Nemzeti Támogató Elem, az MH Logisztikai Mentor Csoport, illetve az MH Mi-17 Légi Tanácsadó Csoport nyolcadik váltásai, valamint az MH Műveleti Tanácsadó Csoport második váltása mellett az ISAF egyéni beosztásban dolgozó magyar katonák tértek haza a közelmúltban, afganisztáni szolgálatuk leteltével. Mellettük az EUTM Mali misszióból hazaérkezőket is köszöntötte Vargha Tamás a visszafogadó ünnepségen.

1595973972

A missziójukat befejezett katonák kimagasló munkát végeztek a hadszíntéri logisztikai támogatási, a pénzügyi gazdálkodási, a személyügyi biztosítási és a műveleti munkákban, amiért dr. Böröndi Gábor dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke elismeréseket adott át.

Az afganisztáni missziót teljesített Sarvajcz József zászlós a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: „Sokat tanultunk kint, de tőlünk is sokat tanultak más nemzetek katonái. Tapasztalatszerzésnek nagyon jó volt az elmúlt néhány hónap. Természetesen hiányzott az itthoni életem, a családom, a feleségem, a gyerekeim és a motorom is. Jó újra itthon, velük."

1595973973

Fotó: a szerző felvételei