Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Missziós tanfolyamok Szolnokon

Szöveg: Bába Melinda |  2015. szeptember 6. 13:24

A missziós törzstiszti alaptanfolyam véget ért, a missziós törzstiszti célfelkészítés pedig a napokban kezdődik Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK).

Missziós törzstiszti tanfolyamot rendeztek augusztus 24. és szeptember 4. között Szolnokon, az MH BTKK-ban. A kurzuson több mint harminc, különféle hadszíntérre készülő katona vett részt, akik a saját missziójuk során felhasználható általános alapismereteket kaptak. Az előadások között szerepelt például katonaföldrajzi ismeret, műszaki-, vegyivédelmi- és híradó kiképzés, illetve kölcsönös segítségnyújtás. De mindezek mellett felelevenítették a NATO jelek és jelzések használatát is.

1595999742

Mivel a felkészülők mindegyike többnemzeti törzsekben teljesít majd szolgálatot így a foglalkozások közül kiemelkednek azok, melyeket a kiképzők angol nyelven vezettek le – például az angol nyelvű rádió-hírváltás szabályai elnevezésű foglalkozást.

1595999743

A sikeresen elvégzett missziós törzstiszti alaptanfolyam a „beugró" az azt követő missziós törzstiszti célfelkészítésre, amit szeptember 7-11. között rendeznek meg a szolnoki alakulatnál. A célfelkészítés már specifikusan az adott térségre koncentrálva biztosítja a felkészülést a missziókba induló katonák számára.

1595999743

Fotó: MH BTKK