Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Missziós történetek a Stefánián

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. november 5. 19:01

Egészségügyi biztosítás nélkül a katona nem képes feladatát végrehajtani. Ráadásul amellett, hogy az egészségügyi biztosítás megsokszorozó szerepet játszik a műveletek során, a média is kiemelt figyelmet fordít a harcászati szintű sérülésekre és egészségügyi eseményekre, amelyek szinte azonnal a hírműsorok középpontjába kerülnek.

1595944207

A közvélemény gyors, szakszerű és hiteles tájékoztatásához az egészségügyi szakállomány ilyenkor is megkerülhetetlen. A katonai küldetés hosszú távú sikere nagyban függ a közvélemény műveletet támogató vagy ellenző hozzáállásától.

A Magyar Honvédség társadalom felé való nyitottságát szemléltetik és erősítik a Stefánia Kulturális Központ szervezésében zajló Missziós történetek című előadások, melyek sorában most a közönség néhány alkalommal egészségügyi szakemberek nagyítólencséjén keresztül ismerkedhet meg a Magyar Honvédség nemzetközi szerepvállalásaival.

Elsőként dr. Vekerdi Zoltán orvos ezredes, az MH Honvédkórház parancsnokának védelem-egészségügyi helyettese mutatta be képekben, hangfelvételeken és beszélgetéseken keresztül a magyar katona-egészségügyi kontingens 2003. évi afganisztáni küldetését.

A következő előadást november 29-én 17 órai kezdettel hallhatja a nagyközönség dr. Pellek Sándor orvos alezredes tolmácsolásában a Stefánia Kulturális Központ Goblein-termében.