Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mobil toborzópont a Szegedi Tudományegyetemen

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2013. február 18. 16:22

Mobil toborzópontot nyitott az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ (JATIK) épületében a közelmúltban.

1595949380

Tavaly december 6-án kötött együttműködési megállapodást az MH HKNYP és a Szegedi Tudományegyetem, hogy a Magyar Honvédség minél szélesebb körben tájékoztathassa a fiatalokat a szerződéses, hivatásos és az önkéntes tartalékos szolgálatvállalás lehetőségeiről. Annak érdekében, hogy a Magyar Honvédség minél több fiatalt szólíthasson meg, elengedhetetlen a hatékony együttműködés a felsőoktatási intézményekkel és a hallgatói önkormányzatokkal.

Az elmúlt évben a Szegedi Tudományegyetem több hallgatója is jelentkezett önkéntes tartalékosnak, sőt, tavaly nyáron sikeresen teljesítették a 25 napos tartalékoskiképzést is. A hallgatóknak annyira megtetszett a katonai szolgálat, hogy szívesen segítenek a toborzóknak az egyetemisták tájékoztatásában is.

A mobil toborzópont a szorgalmi időszak minden szerdáján 9 és 12 óra között települ ki a JATIK épületének előterébe. A hallgatók megismerkedhetnek a Magyar Honvédség által kínált, az önkéntes műveleti tartalékos szolgálati formában rejlő lehetőségekkel. Az önkéntes műveleti tartalékosok szívesen mesélnek a tartalékoskiképzésről, eddigi tapasztalataikról és élményeikről.

1595949380