Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Modern önvédelem a geoinformációs szolgálatnál

Szöveg: Kovács Mónika Eszter hadnagy | Fotó: a szerző felvétele |  2019. szeptember 28. 15:06

A napokban kezdődött a Ju Jitsu oktatás az MH Geoinformációs Szolgálatnál, ami a katonai és rendőri közelharc alapja, valamint a mindenkori kiképzési rendszer alappillére.

1596069218

A sportág története 2500 évre nyúlik vissza, elsősorban szamurájok kiképzésére használták. Míg régen a karddal való harcot szimbolizálta, mára már a fegyveres technikára és a pusztakezes fogásokra koncentrál.

Az oktató, Lovas Zoltán 5. danos nihon ju jitsu mester célja, hogy megismertesse az állományt a harcművészetek világával, akik ezáltal elsajátíthatják a sportágra jellemző önvédelmi fogásokat. A heti rendszerességű edzéseken a résztvevők a pusztakezes közelharc technikákon kívül, ütések és rúgások hárítását, elvezető technikákat, eséseket, gurulásokat, továbbá eszközös technikákat is tanulnak.

Mint minden sportról, erről is elmondható, hogy javítja a fizikai állapotot, erősebbé, gyorsabbá válik a gyakorlója, emellett növeli az állóképességet. A ju jitsu kifejezetten katonákra szabott sportág, hisz megköveteli a precíz, kitartó munkát és az elhivatottságot.

Címkéksport