Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Múlt és jelen Kiskőrösön

Szöveg: Galambos Sándor |  2014. május 25. 12:35

Első alkalommal vettek részt Kiskőrösön, a Városalapítók napja rendezvénysorozaton az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda munkatársai. Durgó Tamás százados, az iroda vezetője és Parádi Gyöngyi főtörzsőrmester a katonai pályát és az önkéntes műveleti tartalékos szolgálatot népszerűsítették.

1595972489

Parádi Gyöngyi főtörzsőrmester állta a „kiskatonák rohamát"

Városuk alapítóinak emléke előtt tisztelegtek május 17-én és 18-án a kiskőrösiek. A rendezvény előkészítésében és lebonyolításában oroszlánrészt vállaltak magukra a Kiskőrös Helyőrség Nyugállományúak Egyesülete tagjai, akik a fesztiválra vendégeket is hívtak.

Fadgyas István nyugállományú őrnagy, a házigazda klub elnöke a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: tatai barátaikat ünnepeltek együtt. A dunántúliak negyvenöt fős csoportja Sárközi József nyá. ezredes vezetésével érkezett, többségük most járt először az alföldi városban. A vendégeket Domonyi László polgármester fogadta, majd vendéglátóikkal közösen megkoszorúzták Petőfi szülőházát, ahol Nagy Olga, a tatai Honvéd Bajtársi Klub tagja saját versével emlékezett a költőóriásra.


1595972489

Az önkéntes műveleti tartalékos szolgálat iránt érdeklődők közül többen a repeszálló mellényt is felpróbálták. Az „öltözködésben" Durgó Tamás százados segített

Az egykori bajtársak hivatalos programja a Petőfi-múzeum és a szlovák tájház megtekintésével zárult. A fesztiválon részt vett többek közt Sipos Géza nyá. ezredes, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége tiszteletbeli elnöke,
dr. Kovács György nyá. ezredes, a BEOSZ Dél-alföldi régiója elnöke, Várszegi Ferencné nyá. büntetés-végrehajtási törzszászlós, a kalocsai Honvéd és Rendvédelmi Szervek Bajtársi Egyesülete elnöke és a rendezők az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodájának a munkatársait is meghívták.

1595972489

A nyugállományú katonák hosszasan beszélgettek a kecskeméti toborzóiroda standjánál

Fotó: a szerző felvételei