Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Munkájuk elengedhetetlen és nélkülözhetetlen

Szöveg: honvedelem.hu / bocskaidandar.hu |  2014. december 13. 11:32

December elején rendezték meg a logisztikusok napját az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál. Idén a logisztikai főnökség a logisztikai zászlóaljjal közösen kispályás labdarúgótornát szervezett.

1595984431

A tornán mindenki becsülettel küzdött, végül a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj lett az első, a javítószázad a második helyet csípte el, a logisztikai főnökség csapata pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A torna gólkirálya Tüdős Balázs főtörzsőrmester, a legjobb játékos Éles Béla törzsőrmester lett, míg a legjobb kapus címet Kévés Zoltán őrnagy érdemelte ki.

A logisztikusok napja délután állománygyűléssel folytatódott, ahol a hagyományoknak megfelelően átadták az Év Logisztikusa díjakat. Arról, hogy ki kaphatja meg e rangos elismerést, minden évben az alakulat katonái döntenek.

1595984432

Az állománygyűlésen Takács Attila dandártábornok, az alakulat parancsnoka megköszönte a logisztikusok idén végzett áldozatos munkáját. Hangsúlyozta: bár a háttérben tevékenykedő emberekről van szó, mégis munkájuk elengedhetetlen és nélkülözhetetlen a Magyar Honvédségben.

Az Év Logisztikusai 2014-ben:

  • Papp Béla őrnagy (logisztikai főnökség),
  • Pető Zsolt főtörzsőrmester (logisztikai zászlóalj),
  • Fábián József szakaszvezető (törzstámogató század),
  • Török András törzsőrmester (ellátó-szállító század),
  • Som Imre szakaszvezető (javítószázad)

Fotó: Tóth Andrea