Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Műszaki tisztjelöltek szakmai gyakorlaton

Szöveg: Kiss Béla főhadnagy |  2014. április 13. 16:56

Szakmai gyakorlaton vettek részt március 31-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Műveleti Támogató Tanszék műszaki fenntartási specializációjának 4. éves tisztjelöltjei dr. Szabó Sándor nyugállományú ezredes kíséretében az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison.

1595970326

Unimog U400 Mercedes 4 méteres homlokseprűvel (forrás: MH 86. SZHB)

A hallgatókat Kovács Imre alezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis művelettámogató zászlóaljának parancsnoka fogadta. Az elméleti foglalkozást követően a fiatal tisztjelöltek gyakorlati foglalkozáson vehettek részt, amelyet a közel harmincéves szakmai gyakorlattal rendelkező Szabó Imre zászlós tartott nekik a század karbantartó telephelyén. Bemutatta a vendégeknek a repülőtéren végzett munkákat és a karbantartási feladatokhoz szükséges technikai eszközöket. Az előadást nagy érdeklődés övezte a tisztjelöltek részéről.

A gyakorlati foglalkozás végén a tisztjelöltek megnézhették a gépjárműveket és a technikai eszközöket működés közben, illetve megismerkedhettek azok fontosabb műszaki adataival, tulajdonságaival is. A hallgatóságot elsősorban az U400 Mercedes sokoldalúsága nyűgözte le, amely cserélhető munkaeszközeinek köszönhetően rövid időn belül képes különböző feladatok ellátására. A másik nagy érdeklődést keltő gépjármű az MTZ traktor volt, amely − elsősorban fordulékonyságának köszönhetően − a nyári munkálatok során kiválóan alkalmazható a füves területek és a repülőtechnikai eszközök állóhelyeinek karbantartására, téli időjárási körülmények között pedig a vegyi anyagok kiszórásában és a hó eltolásában nyújt hatalmas segítséget.

1595970326

A szakmai gyakorlaton részt vevő személyi állomány (forrás: MH 86. SZHB)