Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Műszakiak a harctéren – Magyar Honvéd magazin kiajánló

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. július 9. 11:56

Rendhagyó szakmai konferenciát szervezett az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Szentesen. A programhoz kapcsolódó technikai bemutatón a Magyar Honvédségnél rendszeresített szinte valamennyi műszaki eszközt kiállították; a fegyvernem képességeinek hasonló méretű felvonultatására közel negyed százada nem volt példa.

1595975171
A műszaki csapatok múltja, jelene és jövője – így foglalható össze annak a szakmai konferenciának a tartalma, amelyet az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka, Nyers József ezredes kezdeményezésére az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szervezett Szentesen. Az előadásokat huszonhat katonai alakulat parancsnoka, szakbeosztású tisztje és altisztje hallgatta meg, a dinamikus és statikus bemutatókon részt vevők pedig közelről is megnézhették a műszakiak technikai eszközeit – egy részüket működés közben is. A fegyvernem ilyen mélységű megismerésére utoljára 1992-ben volt lehetőség.

A konferencia házigazdájának a szerepét dr. Böröndi Gábor dandártábornok vállalta magára, aki megnyitóbeszédében hangsúlyozta: a műszaki katonák felkészültsége elismerésre méltó, munkájuk nélkülözhetetlen, képességeikre szükség van, és szükség lesz a jövőben is. Hangsúlyozta: nagyon hasznos és jó, hogy a légierő alakulatai is elküldték lépviselőiket erre a számukra talán szokatlan témájú tanácskozásra.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin július 11-én, pénteken megjelenő számában!)