Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kivívott kitüntetés

Szöveg: Snoj Péter |  2014. július 9. 12:59

„Csodálattal figyeljük Rédli főhadnagy úr teljesítményét. Azért is áll különösen közel hozzánk ez a sikersorozat, mert ő a Magyar Honvédség hivatásos tisztje”− mondta Hende Csaba a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, július 9-én. A honvédelmi tárca vezetője kitüntetésben részesítette Rédli András főhadnagyot sportsikerei elismeréseként.

1595975173

Hende Csaba a Szolgálati Érdemjel ezüst fokozatát adományozta Rédli András főhadnagynak, világ- és Európa-bajnok párbajtőrözőnek. A főhadnagy világbajnoki címét tavaly szerezte Budapesten, Európa-bajnokká pedig idén vált, Strasbourgban. 2014 februárjában kezdte meg a Magyar Honvédség tizennégy hetes alapkiképzését, májusi eskütétele óta a szentendrei MH Altiszti Akadémia Mecséri János Kiképző Osztály Katonai Testnevelési és Közelharc-módszertani Részlegének testnevelőtisztje.

Mint Hende Csaba, Magyarország honvédelmi minisztere fogalmazott: „A testnevelésnek, testmozgásnak, fizikai erőnlétnek és ebből következően a sportnak is a honvédségben, mióta világ a világ, nagyon nagy szerepe van." Éppen ezért Rédli András főhadnagy rengeteg biztatást és támogatást kapott anyaalakulatától és a honvédségtől. Saját bevallása szerint már maga az alapkiképzés is meghatározó volt számára. „A három hónapos alapkiképzés és az azt követő időszak mind hozzásegítettek a strasbourgi eredményhez. Koncentráltabb, higgadtabb, nyugodtabb vagyok. Nagyon élvezem a katonai életet, hasznosan tudom eltölteni a szabadidőmet, a Szentendrén kapott új impulzusok szárnyakat adtak nekem."


Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária