Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Műveleti sikerek fegyver nélkül: a haderő bővülő non-kinetikus képességei

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. október 31. 8:45

Az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely – együttműködésben a gödöllői Szent István Egyetemmel – „Műveleti sikerek fegyver nélkül: a haderő bővülő non-kinetikus képességei” címmel tudományos konferenciát szervez november 7-8-án Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. 

A rendezvény fókuszában a haderő bővülő non-kinetikus képességei állnak. A konferencia egyik célja tágítani és megosztani azokat az ismereteket, amelyek a haderő non-kinetikus képességeinek alkalmazása során felhalmozódtak és bemutatni azon új területeket, amelyek az utóbbi évben előtérbe kerültek.

A konferencia tematikája kötődik a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programban foglalt célkitűzésekhez és irányokhoz, az előadások széles palettán, a gyakorlati tapasztalatokra fókuszálva vázolják fel a vezetői döntést segítő alternatívákat, elemzéseket és javaslatokat.

A tudományos előadások fő irányai:

  • nem háborús műveletek;
  • műveleti tapasztalatok;
  • klímaváltozás, klíma-változékonyság;
  • mesterséges intelligencia;
  • social média térnyerése.

A tudományos szimpóziumot megnyitja dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese, köszöntőt mond Magyar Ferenc, a Szent István Egyetem kancellárja. A rendezvény záróbeszédét Takács Attila dandártábornok, az MH HFKP parancsnoka tartja.

A program része a Magyar Tudományos Akadémia által meghirdetett Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatnak.

Regisztrálni a [email protected] címen lehet!

1599195210

Részletes program a csatolmányban.

Dokumentumok

CímkékZrínyi 2026