Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Még az idén több szerződést kötnek a honvédség fejlesztése keretében

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2018. október 31. 9:30

Még az idén több szerződést kötnek a Magyar Honvédség fejlesztése keretében – mondta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna október 30-ai, kedd esti műsorában.

Dr. Benkő Tibor közölte, hogy novemberben további terepjárók érkeznek, továbbá már az idén néhány ezer új, Magyarországon előállított, összeszerelt kézifegyvert tudnak a katonák kezébe adni. Céljuk az, hogy ne csak katonákat, hanem rendőröket is Magyarországon gyártott fegyverekkel szereljenek fel.

A miniszter kitért arra is, hogy egyre több fiatal érdeklődik a katonai pálya iránt, különösen az önkéntes tartalékos rendszerben figyelhető meg, hogy egyre fiatalabbak a belépők.

Az Országgyűlés keddi döntése értelmében az eddigi 29 700-ról 37 650-re növelték a Magyar Honvédség szervezeteinél rendszeresíthető beosztások felső határát.

Dr. Benkő Tibor azt mondta: az elindított Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program nemcsak a technikai eszközök fejlesztésével, bővítésével, hanem a személyi állomány növelésével, annak anyagi fedezetével is számol.