Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nagyköveti látogatás az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon

Szöveg: Péter Gergely hadnagy |  2018. március 10. 14:37

Iain Lindsay, az Egyesült Királyság Magyarországra akkreditált nagykövete, Székesfehérváron tett látogatása részeként – Vargha Tamással, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárával, miniszterhelyettessel együtt – ellátogatott az MH Összhaderőnemi Parancsnokságára (MH ÖHP) is.

A vendégeket az Alba Regia laktanyában Korom Ferenc vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnoka fogadta. A találkozó célja – a tábornok januári parancsnoki kinevezését követő udvariassági látogatáson túl – a parancsnokság feladatrendszerének megismerése, valamint a brit-magyar harcászati szintű együttműködés bővítésének lehetősége volt.

1599182945

Korom Ferenc vezérőrnagy felvázolta a közelmúlt közös tevékenységeit, illetve ismertette az elkövetkezendő években rejlő lehetőségeket. Vargha Tamás pedig a két nemzet közötti összhang fontosságát hangsúlyozta.

1599182945

Az együttműködés tavaly a légierő haderőnem vonatkozásban a Carpathian Hawk 2017, a szárazföldi haderőnem  tekintetében pedig a Brave Warrior 2017 gyakorlatokon valósult meg. Idén pedig – a tervek szerint – kiegészül a Jackal Cave 2018 elnevezésű különleges műveleti gyakorlaton történő együttműködéssel.

1599182945

Fotó: Révész Csaba