Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nagyszerű lehetőségek rejlenek a KatonaSuli-programban

Szöveg: Antal Ferenc |  2013. december 17. 12:58

A KatonaSuli-program a katonai szolgálat egy olyan előfutára, amelyre a Magyar Honvédség bátran építhet – jelentette ki Kun Szabó István dandártábornok, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka december 16-án, a Petőfi laktanyában, az alakulat és a Varga Márton Kertészeti és Térképészeti Szakképző Iskola közötti együttműködési megállapodás aláírásakor.

Kun Szabó István dandártábornok hangsúlyozta: a dandár nagy gyakorlattal rendelkezik a KatonaSuli-programban, nem véletlen tehát, hogy már az ötödik szakközépiskolával kötnek együttműködési megállapodást.  Hozzátette: az oktatási intézmények mára már felmérték, hogy milyen nagyszerű lehetőségek rejlenek a Katonasuli-programban, az alakulat pedig igyekszik minél nagyobb betekintést nyújtani az érdeklődők számára a katonaéletbe és a dandár mindennapjaiba.

1595964382
Pintér Karolina tagintézmény-vezető, Kun Szabó István dandártábornok és Gál Ferenc főigazgató aláírja a megállapodást

A parancsnok emlékeztetett arra is, hogy a tavalyi évben a katonai alapismeretek tantárgyból érettségizett diákok felkészítéséből a dandár komolyan kivette a részét.

„A megállapodást ugyan mi írtuk alá, de a diákok lesznek tagjai a programnak"- mondta Gál Ferenc, a Vidékfejlesztési Minisztérium Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ főigazgatója. Kiemelte: ha az iskola pedagógiai programja és a dandár által nyújtott eszmeiség találkozik, akkor a közös célt sikerül elérni.

Pintér Karolina, a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium megbízott tagintézmény vezetője hozzátette: a közös cél egy olyan iskola létrehozása, amely a 21. század követelményeinek megfelel, amelyben egyrészről benne van a múlt hagyományainak tisztelete, másrészről pedig olyan képességeket foglal magában, amelyek lehetővé teszik a tanulók későbbi boldogulását az életben.

1595964382
A kézfogás is megpecsételte az együttműködést

A megállapodás ünnepélyes aláírását követően Szabó Zoltán őrnagy, a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály, Társadalmi Kapcsolatok Osztály KatonaSuli-program felelőse, egy induló könyvcsomagot nyújtott át Pintér Karolina részére.

A december 16-án született megállapodás a katonai alapismeretek szakkör, a katonai alapismeretek tantárgy tanterv szerinti oktatásán mellett magába foglalja a dandár objektumaiban végzett parkgondozási iskolai gyakorlatokat is.

1595964382
,,Rajtunk múlik, hogy ez a megállapodás tartalommal töltődjön meg" – mondta Kun Szabó István dandártábornok


Fotó: Hovári Nikolett