Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Negyedik alkalommal tekerhetünk a sereggel

Szöveg: Kovács Zoltán |  2013. október 10. 13:17

A Tekerj a sereggel! kiváló alkalom arra, hogy a katonák és a civil polgárok egy közösségként találkozzanak, hiszen a katona is a társadalom része, csak egyenruhában, jár és kicsit más a feladata, mint az egyenruha nélküli dolgozóknak – mondta Vargha Tamás Székesfehérváron október 10-én, csütörtökön.

1595961103

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a „Tekerj a sereggel!" Fejér megyében elnevezésű kerékpártúra beharangozó sajtótájékoztatóján vett részt.

Hende Csaba honvédelmi miniszter 2012-ben hívta életre a Tekerj a sereggel! mozgalmat, amelynek keretében minden évben többször is a katonák hívják a civileket közös biciklizésre. Az első alkalommal a Balaton körül tekertek a résztvevők, majd Vas Megyében, a harmadik alkalommal újra a magyar tengernél és idén Fejér megyében pattannak nyeregbe az indulók.

Farkas László, nyugállományú alezredes, Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének (Hososz) elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az október 13-i, vasárnapi kerékpáros túra nem egy verseny! Mindenki saját magát tudja legyőzni a két, az 50, illetve a 80 kilométeres távon.

1595961103

A reggel 9 órai rajt után, a Székesfehérvár – Lovasberény – Nadap – Pákozd – Székesfehérvár útvonalon érkeznek majd be a kerékpárosok délután 15-16 óra körül a célba, ahol természetesen színes programokkal várják őket és az érdeklődőket is. Egyebek mellett katonai díszelgő bemutató, katona-zenekari térzene és a Fehérvár Hangja vetélkedő énekesei fogják szórakoztatni a székesfehérvári János Vitéz térre, a Petőfi Szoborhoz kilátogatókat és a beérkezőket.

A túrán, egy a seregnél 1932-ben rendszeresített Weiss Manfréd-féle kerékpár is részt vesz, amit a háború végéig használtak az akkor még létező kerékpáros alakulatok.

Nevezni még mindig lehet a túrára, akár a Hososz honlapján is!

1595961103

Fotó: a szerző felvételei