Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Negyedszázados szövetség

Szöveg: Szabó Béla |  2016. február 22. 10:29

Február 20-án, szombaton, Budapesten tartotta éves közgyűlését a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége (MEBSZ). Az immár 25 esztendős szövetség közgyűlésén többek között részt vett az alapító-elnök, Vadászi Tibor nyugállományú vezérőrnagy, valamint Kelemen József nyugállományú altábornagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) elnöke is.

1596009083

Mint azt Kelemen altábornagy köszöntőjében kiemelte, az ejtőernyősök nemcsak a harctéren jártak mindig elöl, de ők voltak, akik elsőként alakították meg hagyományőrző, érdekvédő szövetségüket a rendszerváltás hajnalán.

1596009083

A köszöntők után dr. Boldizsár Gábor ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának dékánja, a MEBSZ elnöke számolt be az elmúlt év munkájáról és a jövő feladatairól.

1596009083

A szövetség és tagszervezetei tavalyi tevékenységei közül kiemelte a Polgári ejtőernyőzés története című könyv megjelentetését (Zrínyi Kiadó), a II. Ejtőernyős Honvédelmi Öttusa verseny megrendezését, az Európai Ejtőernyős Szövetség (UEP) párizsi konferenciáján való részvételüket, valamint egy világrekordot is. A MEBSZ -tag Kiss György ugyanis meghívást kapott a Perrisben (USA, Kalifornia) végrehajtott 123 fős világbajnoki ejtőernyős formaugrás csapatába.

1596009083

Az idei feladatokról – többek közt – szólt a portugáliai UEP versenyen és konferencián való részvételről, a MEBSZ megalakulásának 25. évfordulója alkalmából megjelentetendő kiadványról, illetve az egyesületek, szövetségek működését meghatározó törvényi szabályozások változásai miatt a MEBSZ-re háruló feladatokról.

1596009084

Fotó: Gál Gábor és MEBSZ