Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nem szabad a magyar konyhát pusztulni hagyni!

Szöveg: Szendyné Horváth Julianna őrnagy |  2016. szeptember 17. 17:21

A címben szereplő mottóval rendezték meg – immár 18. alkalommal – a Szolnoki Gulyásfesztivált szeptember 9-11. között, melyre most először az MH Logisztikai Központ is nevezett.

1596019885

Az idén itt több száz kondérban fortyogtak az ízesebbnél ízesebb, tradicionális vagy éppen teljesen új recept szerint készülő gulyás variációk a Tisza parti városban – a kilátogató több tízezres tömeg nagy örömére. Évről-évre rengeteg külföldi – többek között német, lengyel, kínai – résztvevője is van a fesztiválnak, amelynek célja a gulyásétel népszerűsítése.

1596019885

Idén első alkalommal az MH Logisztikai Központ csapata is részt vett a megmérettetésen, melynek zsűrijében több neves magyar mesterszakács – köztük Szatmári János és Vass Imre – kóstolta és bírálta az elkészült étkeket. Az elkészített étel a Betyárgulyás nevet kapta. A betyáros ízvilágát a vadhúsoknak köszönhette és a csapat séfje, Novák Sándor őrnagy fantáziáját és tehetségét dicsérte. Az étel nemcsak a készítők, de a zsűri tetszését is megnyerte, olyannyira, hogy az „ezüstfokozatú" értékeléssel jutalmazták azt.

1596019885

Fotó: MH LK