Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Német és magyar katonákat temettek újra

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. november 10. 13:23

A Német Háborús Sírokat Gondozó Népi Szövetség, valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkatársai által idén, hazánk területén végrehajtott exhumálások során előtalált, a második világháborúban elesett német és magyar katonák földi maradványai a budaörsi német-magyar katonatemetőben kapnak végső nyughelyet.

1596041122

November 8-án, szerdán 250 német és 15 magyar katona földi maradványait helyezték örök nyugalomra ünnepélyes megemlékezéssel, a katonatemető német és magyar parcelláiban. A magyarok közül két katona volt azonosítható, bajtársaik ismeretlenül nyugszanak.

1596041122

Az újratemetésen részt vett a Német Háborús Sírokat Gondozó Népi Szövetség szászországi és bajorországi delegációja, dr. Kovács Vilmos ezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) parancsnoka, Gulyás Zoltán dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképzési Parancsnokság parancsnokhelyettese, valamint a budaörsi önkormányzat képviseletében Kálóczi Imre alpolgármester.

1596041123

Az elesett katonákra dr. Dirk Reitz delegációvezető emlékezett, majd a protestáns és katolikus tábori lelkészek imádságát követően a megjelentek elhelyezték a megemlékezés virágait a temető központi emlékhelyénél.

1596041123

Fotó: HM HIM és Német Hadisírgondozó Népi Szövetség