Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nimbusz övezi a honvédséget

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2016. december 23. 12:52

Az idei évben az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) és alárendelt katonai szervezetei teljesítették előírt feladataikat. Az elöljárók több alkalommal elismeréssel köszönték meg munkánkat – szögezte le Huszár János vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnoka, a parancsnokság évzáró állománygyűlésén, december 22-én.

A rendezvényen elismeréseket átadó Huszár János vezérőrnagy szerint nem csupán az elöljárók, de a honvédséget körülvevő szűkebb, és tágabb civil környezet is az elismeréssel adózik a katonák munkája előtt. Mint mondta, az egyes alakulatoknak, és katonai szervezeteknek helyt adó városok vezetői gyakorlatilag keresik az alkalmat, amikor dicsérő szavakkal illethetik a honvédeket. A határok mentén végzett szolgálat fontosságát pedig – folytatta a parancsnok – civilek felől érkező „nagylelkű gesztusok" jelzik.

1596025205

„A Magyar Honvédséget jelenleg övező nimbusz komoly hagyományból ered – gondoljunk csak vissza például az első világháború időszakára. Ez azonban komoly felelősséget is ró ránk. Az összes feladatunkat úgy kell végeznünk, hogy hitelesek maradjunk a civil társadalom szemében is" – húzta alá Huszár János vezérőrnagy. Hozzátette: az MH ÖHP célja jövőre is az, hogy minél eredményesebben tudja vezetni alárendelt szervezeteit.

1596025206

Oláh Emil alezredes, kiemelt vezető református tábori lelkész karácsonyi áldásában többek között arra az általános fonák helyzetre hívta fel a figyelmet, miszerint „karácsonykor három napig mindenkit szeretünk, utána pedig ugyanúgy teszünk mindent, mintha mi sem történt volna." A tábori lelkész szerint fel kell tennünk magunknak azt a kérdést is, hogy vajon mennyire, és milyen módon ismerjük Jézus Krisztust.

1596025206

Az ünnepi állománygyűlést – és ezzel az idei évet – a Kodolányi János Főiskola zenekarának műsora zárta.

1596025207

Fotó: szerző felvételei