Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Önkormányzati elismerésben részesültek a katonák

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2015. február 7. 8:19

A kőbányai önkormányzat évről évre ünnepség keretében mond köszönetet a katonai és rendvédelmi szervezetek azon munkatársainak, akik kiemelkedően végezték munkájukat a kerület közbiztonságáért. A február 3-ai rendezvényen az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) két katonája is oklevelet vehetett át.

1595987430

A X. kerületi önkormányzat évek óta együttműködik a katonai és rendvédelmi szervezetekkel, amelyek segítséget nyújtanak a kerület közbiztonságának javításában. A kőbányai polgármesteri hivatal dísztermében megrendezett ünnepség keretében kedden Kovács Róbert polgármester elismeréseket adott át a Magyar Honvédség alakulatai mellett a Készenléti Rendőrség, a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányság, a katasztrófavédelem, a helyi polgárőr-egyesületek és a büntetés-végrehajtás munkatársainak. A jutalmazottak személyére a parancsnokok és a szakmai vezetők tettek javaslatot. Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár részéről két katona vehetett át oklevelet: Banos Sándor zászlós és Péntek László főhadnagy az MH BHD Üzemeltető és Kiképzéstámogató Osztályának állományából.

1595987430

A Kőbánya Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriumi elnöke, Tóth Béla nyugállományú rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos hangsúlyozta: az önkormányzat kapcsolata kiemelkedően jó mind az MH BHD-val, mind az MH Ludovika Zászlóaljjal, és az együttműködést 2013-ban együttműködési megállapodás keretében fűzték még szorosabbra. Az alakulatok kiemelt partnerként vesznek részt a Kőbányai Rendvédelmi Nap megszervezésében, logisztikai végrehajtásában és egyéb kerületi rendezvényeken, például a Szent László Napok programsorozatban is. A főtanácsos kiemelte: a katonák megjelenése Kőbányán a fiatalok és az idősebb polgárok körében is tiszteletet vívott ki az elmúlt évek során, tevékenységük jelentősen emelte a rendezvények színvonalát.

Fotók: Jankovich Tibor