Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Online folytatódik a KEMPP rajzpályázata

Szöveg: honvedelem.hu |  2020. április 11. 9:39

A járványhelyzet ellenére is folytatódik a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely (KEMPP), a Honvédség és Társadalom Baráti Kör, valamint a Nagyváradi Tanoda Egyesület „Ki gépen száll fölébe…” című rajzpályázata.

1596078053

Már folyamatban van a VIII. Kárpát-medencei, hadtörténelmi témájú rajzpályázatra eddig beérkezett művek feldolgozása, és értékelése, ám a szervezők mindenkit bíztatnak: a május 30-ai határidőig még bőven van idő. A járványhelyzet megkívánta óvintézkedéseknek megfelelően a pályázat online folytatódik, azaz a születendő pályamunkákat csakis digitális úton lehet beküldeni a [email protected] emailcímre.

Ahogyan a pályázat kiírásában olvasható: noha Radnóti Miklós: Nem tudhatom című költeménye a második világháború időszakában született, de a magyarságtudatot erősítő gondolatvilága a távoli múltba is visszatekint. A rajzpályázat online változatával a szervezők arra kínálnak lehetőséget, hogy az alkotókedvű fiatalok a nemzetünk hadtörténelme bármely ismert vagy kevéssé ismert eseményére visszapillantsanak; és emléket állítsanak akár a földön, akár a levegőben történt katonai eseményeknek.

A témaválasztást idén több kerek évforduló is segítheti, hiszen 400 éve született Zrínyi Miklós, a híres költő és hadvezér, 110 éves a magyar katonai repülés, 75 éve fejeződött be a második világháború, és 40 évvel ezelőtt hajtotta végre űrrepülését Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, a rajzpályázat fővédnöke.

Az előző években, valamint a januárban meghirdetett pályázaton eddig összesen több mint 10 ezer diák vett részt.

A pályázatról további információkat ide kattintva olvashatnak.