Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Önvédelmi képzés az egészségügyi központban

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2014. április 7. 9:33

Különleges és rendhagyó együttműködés alakult ki a szentendrei MH Altiszti Akadémia és az MH Egészségügyi Központ között: önvédelmi oktatásra kérték fel az akadémia Mecséri János Kiképző Osztály katonai testnevelési és közelharcrészlegének oktatóit.

1595969780

A tanfolyam kiváló alkalmat nyújt arra, hogy az egészségügyi központ dolgozói elsajátítsák az önvédelem alapjait

Molnár Károly őrnagy, részlegvezető szerint a heti két alkalommal tartott felkészítésen részt vesznek orvosok, ápolók és betegszállítók egyaránt. „A foglalkozásokon olyan önvédelmi technikákat tanítunk, melyek hasznosak lehetnek a tanfolyamra jelentkezőknek egy esetleges támadás esetén az élet bármely területén. Számos esetet elemzünk, melyekre együtt dolgozunk ki védekezési lehetőséget" –mondta el Molnár őrnagy.

„Ez a tanfolyam kiváló alkalmat nyújt arra, hogy az itt dolgozók elsajátítsák az önvédelem alapjait" – fejtette ki Lázár Anita, az MH EK Biztonságtechnikai Alosztályán dolgozó munkavédelmi főelőadó, aki az önvédelmi oktatás ötletét felvetette.

„A képzés áprilisig tart, végeztével kéthavonta felkészítő, szinten tartó továbbképzéseket tervezünk, hogy az állomány itt megszerzett tudását fenntartsuk, esetleg további tanácsokkal bővítsük. Amennyiben igény van rá, más alakulatoknál is szívesen vállalunk ilyen típusú felkészítést" – tette hozzá Molnár őrnagy.

1595969780

Molnár Károly: olyan önvédelmi technikákat tanítunk, melyek hasznosak lehetnek a tanfolyamra jelentkezőknek az élet bármely területén