Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Orientációs tréning

Szöveg: Tóth Zoltán törzszászlós |  2017. február 27. 18:59

Negyedik alkalommal szervezett az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ (MH CKELMK) CIMIC és PSYOPS orientációs tréninget.

1596028249

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően, az MH CKELMK szervezésében megrendezett felkészítés lehetőséget biztosított a CIMIC és a PSYOPS területen szolgálatot teljesítők részére az alapszintű szakmai ismeretek megszerzésére. A résztvevők között ott voltak az állandó beosztással rendelkező pályakezdők, az Önkéntes Műveleti Tartalékos rendszer által biztosított állomány, valamint a CIMIC-PSYOPS Alacsony Készenlétű Csoportok tagjai. A hallgatók számára lehetőség nyílt a két képesség megismerésén kívül olyan kiegészítő ismeretek megszerzésére is, mint például a médiaismeretek, a tárgyalástechnika alapjai, vagy a kulturális különbözőségek.

Amíg az Alacsony Készenlétű Csoportok tagjai számára évente, a korábban megszerzett tudás frissítése érdekében szükséges a tréning végrehajtása, addig az állandó szakbeosztással rendelkezőknek ez a felkészítés adja meg az alapot ahhoz, hogy különböző szintű tanfolyamok elvégzése és az elsajátított ismeretek hazai és külföldi területen történő gyakorlása után szerezzenek jártasságot a szakmai feladataik végrehajtásában.

1596028250

Szilágyi Csaba ezredes, a központ parancsnoka megnyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy a résztvevőknek ez az első szakmai szint, melyet a megfelelő felkészítésekkel, gyakorlással és önképzéssel kiegészítve kell alkalmazni egy itthoni feladat vagy külszolgálat teljesítése során.

Fürst Tamás ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság civil-katonai kapcsolatok főnöke kiemelte: a külszolgálatra jelentkezőknél az idegen nyelvek megfelelő szintű használata mellett a szakmai ismeretek magabiztos alkalmazása az elsődleges és meghatározó szempont.

A felkészítés zárásaként a résztvevők egy teszt kitöltésével adtak számot tudásukról.

1596028250

Fotó: Szabóné Varga Erika zászlós