Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Őrizzék meg szívükben a doni hősök emlékét!

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2018. március 12. 12:54

Második fehérvári állomásához érkezett a Don-kanyar poklát bemutató vándorkiállítás Székesfehérváron. A március 12-ei ünnepélyes megnyitón Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes arra kérte a diákokat, hogy őrizzék meg szívükben a doni hősök emlékét.

1599183000
A Székesfehérvári Szakképzési Centrum, Árpád Szakgimnáziumja, Szakközépiskolája és Kollégiumában megtartott megnyitón Vargha Tamás úgy fogalmazott: a 170. születésnapját ünneplő Magyar Honvédség mellett idén a doni katasztrófa 75. évfordulójára is emlékezünk.

1599183000
„Sokan haltak hősi halált vagy kerültek hadifogságba annak idején, és a túlélők is nagyon súlyos fizikai és lelki sérüléseket szenvedtek a borzalmas időjárási körülmények között zajlott ütközetben. Emlékezzetek ezekre a hős katonákra, mert bizony volt néhány évtized, amikor még beszélni sem volt szabadott a Donnál történtekről!" – mondta az államtitkár.

Berdó Gábor, a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség elnöke kiemelte: a magyar katona nem futamodott meg a Don-kanyarnál, hanem kitartva hősiesen helytállt. Mint mondta, a kiállítás ennek a hősiességnek is emléket állít.

1599183000
Fotó: a szerző felvételei