Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Őrzők napja Szentendrén

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2017. szeptember 27. 12:01

Harmadik alkalommal rendezték meg az Őrzők napja rendezvényt a szentendrei Duna-korzón. Idén is számos általános iskola és óvoda csoportja döntött úgy, hogy a XI. Nemzetközi Autómentes Nap alkalmából szervezett rendezvényen részt vesz.

1596039109

A rendezvényt a város polgármestere, Verseghi-Nagy Miklós és az ötletgazda Kovács László ezredes, városi rendőrkapitány nyitotta meg, de nem hiányozhatott a Szentendrei Helyőrségi Zenekar bemutatója sem. Immár harmadik éve színesíti a programot az MH Altiszti Akadémia technikai és fegyverzeti bemutatója, valamint a gyerekek számára külön erre a célra készített rögtönzött „akadálypálya" is, mely minden évben nagy sikert arat.

1596039109

Az Őrzők napján bemutatkozott a városi rendőrség, a katasztrófavédelem és a Magyar Honvédség is. A rendezvényre kilátogató gyerekek a rengeteg program, közlekedéssel kapcsolatos ismeretterjesztő bemutató mellett idén is megtekinthettek egy baleseti szimulációt, ahol a rendőrség a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat szakképzett tagjai mutatták be tevékenységüket baleset során, valamint a szervezetek közötti együttműködést.

1596039109

Fotó: a szerző felvételei