Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Osztrák vendégek az MH Katonai Közlekedési Központnál

Szöveg: Hegedüs Anita |  2015. november 24. 15:26

Az Osztrák Védelmi és Sport Minisztérium Logisztikai Tervező és Koordinációs Főosztály közlekedési részlegének képviseletében a napokban Budapestre, az MH Katonai Közlekedési Központba látogatott Rudolf Sturmlechner és Rudolf Ebenberger ezredes. A találkozó célja a kétoldalú közlekedés-szakmai együttműködés ápolása és továbbfejlesztése volt.

1596004527

Az osztrák vendégeket a báró Hazai Samu laktanyában Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ (MH LK) parancsnoka, és Mogyorósi József ezredes, az MH Katonai Közlekedési Központ (MH KKK) parancsnoka köszöntötte. 

1596004527

A látogatás első napján a vendégek tájékoztatást kaptak az MH LK szervezetéről és működéséről, majd Táborfalván, az MH KKK Közlekedési Anyagtároló és Kiképző Részlegénél ismerkedhettek meg az alakulat tevékenységével és feladatrendszerével.

1596004527

A tárgyalások során szó esett a Magyar Honvédség által kiajánlott szabad szállítási kapacitások felhasználásáról, a KFOR utánszállításokban a közúti szállítási feladatok megosztásáról, a légi szállítások lehetőségeiről, valamint a jövő évben végrehajtandó gyakorlatokban az osztrák fél közreműködéséről.

1596004528

A látogatás utolsó napján az osztrák vendégek az MH Pápa Bázisrepülőtéren megismerkedtek a Nehéz Légiszállító Ezred C-17 szállító-repülőgépeinek igénybevételi lehetőségeivel.

1596004528


Fotó: Kerekes Béla alezredes és Sári Zsolt törzszászlós