Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pápára látogattak a vezérkari tanfolyam hallgatói

Szöveg: Soproni Éva zászlós |  2014. április 20. 11:22

Az MH Pápa Bázisrepülőtérre látogattak a napokban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felsőfokú vezetőképző tanfolyamának hallgatói. A vendégek között volt Gangler László ezredes, az alakulat parancsnoka is, aki jelenleg a tanfolyam hallgatója.

1595970635
A bázisrepülőtérrel és a Pápára települt Nehéz Légiszállító Ezred tevékenységével is megismerkedtek a tanfolyam hallgatói

A csoportot Magasy Zsolt alezredes, megbízott bázisparancsnok fogadta. Előadásában bemutatta az alakulat történetét, jelenlegi feladatait és beszélt a jövőbeli elképzelésekről is.

Trevor Nitz ezredes, a bázisrepülőtérre települt Nehéz Légiszállító Ezred parancsnokhelyettese a stratégiai légiszállítási képesség (Strategic Airlift Capability, SAC) -programban részt vevő országok tevékenységéről beszélt, és szólt arról is, hogy a közös cél érdekében összefogva hatékony szállítási képességet tudnak biztosítani a csatlakozott nemzetek részére.

Wiek Noldus, a NATO légiszállítást kezelő programiroda (NATO Airlift Management Programme Office, NAMPO) igazgatója a SAC-program logisztikai és pénzügyi biztosításáról tartott előadást, kiemelve, hogy a 12 nemzet részére mekkora előnyt biztosít. Emellett bemutatta a közeljövőben megvalósítani kívánt létesítmények látványtervét, így az új hangárt és irodahelyiségeket magába foglaló épületkomplexumot is.

1595970635
Az egyik C-17-es fedélzetén

Mark Plummer, a Boeing cég helyi vezetője a repülőgépek üzemeltetésének, karbantartásának és alkatrész-utánpótlásának megszervezéséről tájékoztatta a hallgatókat.

A tanfolyam hallgatói az előadások után megtekintették az egyik C−17-es szállító repülőgépet, majd megismerkedhettek az új Panther tűzoltóautókkal is.

1595970635
Az új tűzoltóautók látványos bemutatója

Fotó: a szerző felvételei