Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki látogatás a határon szolgáló szolnoki katonáknál

Szöveg: Kozák Piroska százados | Fotó: a szerző és MH AIAK |  2020. június 15. 7:19

Sánta Gábor ezredes, a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnoka tett látogatást június 11-én a magyar-szerb, illetve a magyar-szerb-horvát határ mentén állomásozó katonáinál.

1596080608

Sánta ezredes Bajától Hercegszántó és Hóduna térségéig látogatta meg a katonai és rendőri erők által közösen őrzött határmenti szektorokat annak érdekében, hogy részletesen tájékozódjon a határvédelem jelenlegi helyzetéről, a katonák feladatairól és a szolgálatellátás rendjéről, valamint a szolnoki dandár katonáinak hozzáállásáról és felkészültségéről.

1596080608

Az érintett szolnoki század parancsnokának és a dandár vezénylőzászlósának kíséretében minden érintett felállítási helyet megtekintett, amely a határvédelmi feladatok elosztása szerint a század hatáskörébe tartozik. Megköszönte katonái elkötelezettségét, helytállását és kitartását, különös tekintettel az elmúlt hónapokban zajló veszélyhelyzetből adódó nehézségekre és speciális kihívásokra.

1596080609

A Magyar Honvédség Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék az elmúlt években folyamatosan részt vett és továbbra is részt vesz Magyarország déli határának védelmében a határrendészeti kirendeltségek rendőreivel, országunk és főként a déli határ melletti településeken élő lakosság biztonságának szavatolása érdekében.