Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnokváltás Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Búz Csaba hadnagy |  2016. december 24. 20:27

Megtörtént az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Kikülönített Szervezeti Elemeinek parancsnokváltása történt december közepén, Hódmezővásárhelyen.

1596025225

Huszár Ferenc alezredes december 15-én megbízással vette át a Bocskai-dandár parancsnokhelyettesi és egyben Hódmezővásárhely helyőrségparancsnoki beosztását. Elődje Drót László ezredes Magyarország honvédelmi miniszterének határozata alapján az MH Béketámogató Kiképző Központ parancsnokaként folytatja szolgálatát.

1596025226

Az ünnepélyes dandársorakozón részt vettek a hódmezővásárhelyi fegyveres társszervek képviselői is.
Drót ezredes beszédében először köszönetet mondott azért, hogy a Bocskai-dandárnál parancsnokhelyettesként szolgálhatott az elmúlt három évben. „Külön megtiszteltetés volt, hogy Hódmezővásárhelyen helyőrségparancsnokként is teljesítettem a rám bízott szolgálatot. Az önök segítségével nem kaptunk olyan feladatot, amelyet ne tudtunk volna teljesíteni. Amikor ide érkeztem, gyakorlatilag elkezdtük a magyar-szerb határszakaszon a kerítés megépítését és az itt teljesített szolgálati időmben a határvédelmi feladatok jelentették a legnagyobb kihívást számunkra" – mondta.

1596025226

Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka elmondta, hogy Drót László ezredes azoknak a keveseknek az egyike, aki pontosan érti a dandár összetettségét, mert mind a két helyőrségben a parancsnokhelyettesként hajtotta végre feladatait. „A szakmai feladatok ellátása mellett a társadalmi kapcsolatok terén is jelentős előrelépést ért el a dandár és Hódmezővásárhely helyőrség is. Ha valaki egyenruhában jár a városban, akkor egyfajta tisztelet látszik a civil lakosság szemében" – hangsúlyozta a dandártábornok.

1596025226

A dandár parancsnoka végül az új parancsnok részére elsődleges feladatként határozta meg, hogy Hódmezővásárhely helyőrség életének tovább kell folytatódnia.

1596025226

Fotó: a szerző felvételei