Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Páros alakítás – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. március 13. 12:59

Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő – vallotta William Shakespeare. Ebbe a bolygónyi halmazba persze simán belefér néhány katona is, mint ez az alábbi rendhagyó, páros portrénkból kiderül.

1595989507
Az MH 43. Nagysándor József Híradó- és Vezetéstámogató Ezrednél szolgáló Szabó Miklós alezredest, illetve az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred állományába tartozó dr. Szrága Milán főhadnagyot az egyenruhán kívül a színészmesterség is összeköti egymással.

Őrültként kezdte…

Nem kis meglepetést kelthetett tavaly októberben a Vörösmarty Színházba látogató közönség körében az, hogy az MH Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar újraalapításának 50. évfordulóján, a jubileumi koncerten a Magyar Honvédség társasági egyenruhájában egy katona olvasta fel kellemes bariton orgánummal a zeneszámok közötti összekötő szöveget. Ahogyan mondani szokták, keresve sem találhattak volna jobbat Szabó Miklós alezredesnél erre a szerepre, hiszen az Összhaderőnemi Informatikai Főközpont parancsnoka szabadidejében évtizedek óta színészettel foglalkozik.
Az 1980-as évek közepén egy frissen végzett székesfehérvári informatikus előtt nagyjából két karrier-lehetőség állt: az egyik a Videoton vállalat, a másik pedig a néphadsereg. Szabó Miklós családjában pedig szolgált már egy katonatiszt, aki rövid úton meggyőzte őt, hogy inkább az utóbbit válassza.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin március 13-án, pénteken megjelenő számában!)