Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Példát mutattak

Szöveg: Vanyur Tibor mérnök ezredes |  2012. október 10. 20:12

Közel ezernégyszáz önkéntes műveleti tartalékos behívását és felkészítését hajtotta végre a Magyar Honvédség az elmúlt két hétben.

Tekintettel arra, hogy a kiképzésen részt vett állomány tagjai mögött legalább 25 év aktív katonai vagy rendvédelmi szolgálat áll, a felkészítés valójában a korábban megszerzett ismeretek felfrissítését jelentette.
A tartalékosok leginkább a gyalogsági lövészetet várták, akik – a kiképzést vezető parancsnokok beszámolói szerint – a célok leküzdését magas színvonalon teljesítették. Természetesen, a nyilvános eskü alaki gyakorlásai sem okoztak gondot a sokat próbált katonáknak, akik mindhárom helyőrségben bizonyították, hogy képesek újra „csatasorba állni" és felkészülten, elhivatottan szolgálni a Magyar Honvédséget.

1595942816

A feszes napirendű felkészítés szigorú követelményeinek teljesítését nem csak a fegyveres testületeknél szerzett több évtizedes tapasztalat, hanem a katona emlékek és – történetek közös felidézése is segítette.
Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök – aki mindhárom kiképző bázison személyesen látogatta meg az „egykori-új" katonákat – nagyra értékelte az állomány teljesítményét, amely példát mutat mindazoknak, akik az önkéntes tartalékos rendszert választják a honvédelemben történő részvételre.