Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Regisztráltak…

Szöveg: Snoj Péter |  2013. november 8. 7:23

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság feladatkörébe tartozik a külföldi, ám Magyarországon szolgálatot teljesítő katonák és családtagjaik regisztrálása. A hazánkban   tartózkodásukat lehetővé tevő okmányaikat a Katonai Okmánykezelő Irodában vehetik át.

1595962559
Adategyeztetés

A november 7-én a Budapesten található okmánykezelő irodába érkezett hat katona és családtag nemrégiben kezdte meg szolgálatát Magyarországon. Mindannyian a pápai Nehéz Légiszállító Ezredhez tartoznak – katonaként vagy éppen házastársként, gyermekként. Az érkezésük utáni regisztráció azért elengedhetetlen, mert az elkövetkezendő 3-4 évben Magyarországon fognak élni, így szükség van olyan okmányokra, amelyek igazolják jogállásukat, hozzátartozói mivoltukat. 

A magyarországi munkakezdés első lépései közt a katonák fényképes igazolványt kapnak, amelyen feltüntetik a szolgálati helyet és a kiküldetés időtartamát. Családtagjaik pedig igazolást kapnak arról, hogy valóban egyenruhás a hitvesük, vagy éppen a szüleik mellett élnek, s vele együtt költöztek Magyarországra.

1595962559
A külföldi szolgálat első lépése a regisztráció

A Katonai Okmánykezelő Irodában kézhez vett fényképes igazolványokkal és igazoló papírokkal a hozzátartozók ezután a Bevándorlási Hivatalnál folytatják a regisztrációs ügyintézést. Sokak számára ezen okmányok megléte rendkívül fontos, hiszen a családtagok mindössze 90 napig maradhatnának az országban a regisztráció nélkül.

Fotó: Hovári Nikolett

 

Címkékjog