Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Roma fiatalok a rendvédelemben

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2014. június 3. 11:47

„Roma fiatalok a rendvédelemben” címmel szervezett konferenciát május 29-én a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. A rendezvényhez csatlakozott az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) is.

1595973054

„Azért vagyunk itt, hogy ezeknek a gyerekeknek egy szebb világot építsünk!" – fogalmazott megnyitójában Molnár Gábor rendőr ezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

A rendezvényen a rendőrség, a katasztrófavédelem, a büntetés-végrehajtás és a honvédség szakemberei előadásaikban arról beszéltek, hogy a résztvevők miként nyerhetnek felvételt a különböző szervezetekhez.

Kvanduk Tamás őrnagy, az MH HKNYP 10. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda vezetője a hivatástudatról, a hazaszeretetről, a fegyelemről és a bajtársiasságról beszélt. Elmondta: a Magyar Honvédség „seregnyi lehetőséget" kínál a jelentkezőknek: tiszti, altiszti katonai pálya, szerződéses legénységi szolgálat és önkéntes tartalékos katonai szolgálat közül választhatnak. Az őrnagy részletesen tájékoztatott a katonai szolgálatvállalási lehetőségek feltételeiről is.

1595973054

A konferencia zárásaként Vanyur Tibor ezredes, az MH HKNYP parancsnoka és Sárközi János József, az önkormányzat elnöke együttműködési megállapodást írt alá. Ennek értelmében a honvédség segíti a roma származásúak katonai pályára irányítását, valamint lehetőséget nyújt a honvédelem iránt elhivatott jelentkezőknek. Az önkormányzat támogatja a honvédség célkitűzéseit, hozzájárul az Önkéntes Tartalékos Rendszer építéséhez, segíti a honvédség humánerőforrás-hiányának pótlását, továbbá a roma identitás megismertetésével elősegíti a toborzómunka hatékonyabbá tételét.

1595973054