Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Saját döntéseink alapján kell építenünk hazánkat

Szöveg: Horváth Zoltán |  2013. október 13. 5:49

Gróf Batthyány Lajos munkája nyomán megváltozott az ország, olyan nemzeti intézmények születtek meg kormánya bábáskodásával, mint a néhány hónap leforgása alatt létrehozott honvédsereg és az a hadiipar, mely képes volt támogatni a megszülető haderőt – mondta ünnepi beszédében Ikerváron Hende Csaba.

1595961341

Október 6-án kezdődött és 12-én ért véget az az egyhetes ünnepség-sorozat a Vas megyei Ikerváron, amelynek ünnepélyes lezárásán a honvédelmi miniszter is részt vett. A Batthyány-szobor centenáriuma alkalmából megtartott koszorúzáson a tárcavezető beszédében kihangsúlyozta, hogy gróf Batthyány Lajos példája alapján békeidőben is saját döntéseink alapján kell építenünk hazánkat és otthonunkat. Meg kell tartanunk országunk szabadságát a zsarnoksággal vagy az idegen nemzetek nyomásával szemben.

Fontos, hogy akárcsak 1848-ban, 1849-ben, most is hazánk megújításának idejét éljük.

Hende Csaba elmondta: nem feledhetjük azt, hogy a szabadság, a felemelkedés, a gyarapodás soha nem teremhet egyetlen embernek, az mindig a közösség érdekét kell, hogy szolgálja. Erősítenie kell az összetartozást, mert közös történelmünk, közös hőseink áldozata tartott meg és hozott el bennünket idáig.

„Az egész nemzet hálás köszönettel tartozik az ikerváriaknak, hogy ilyen méltó módon őrzik az első magyar miniszterelnök emlékét" – zárta ünnepi beszédét Hende Csaba.

1595961341

Fotó: Besenyei Gergely