Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sajtóközlemény

Szöveg: MH Anyagellátó Raktárbázis |  2016. szeptember 9. 14:26

Több mint kétmilliárd forint európai uniós támogatásból valósul meg a Magyar Honvédség katasztrófavédelmi eszközparkjának fejlesztése.

Az Európai Unió Kohéziós Alapja támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával, megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően a Magyar Honvédség a jelenleginél még magasabb színvonalon nyújthat segítséget a természeti katasztrófák elleni védekezésben, valamint a károk felszámolásában.

„A Magyar Honvédség katasztrófavédelemmel összefüggő beavatkozási képességének fejlesztése" című, KEHOP-1.6.0-15-2016-00003 azonosítószámú projekt célja a fejlesztésen keresztül hozzájárulni a lakosság személy- és vagyonbiztonságának növelése érdekében kialakítandó magasabb minőségű katasztrófavédelmi tevékenységhez.

A projekt tervezetten 2,005 milliárd forint, 100 százalék intenzitású Európai Uniós támogatás mellett 2,215 milliárd forint teljes költséggel fog megvalósulni.

A beruházás keretében a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis mint kedvezményezett szervezet a honvédelmi ágazat katasztrófahelyzetek, elsősorban árvíz elleni védekezésben való közreműködéséhez szükséges eszközfejlesztést végez, mely 2017. december végéig tart majd.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

További információ:

Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis

Cím: 1163, Budapest Újszász utca 37-39.
E-mail: [email protected]

Honlap: www.honvedelem.hu

http://www.szechenyi2020.hu