Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikerekkel készül a világbajnokságra a magyar válogatott

Szöveg: Révész Béla |  2019. augusztus 12. 13:33

Az idei világkupa-sorozat legutóbbi állomásán, Olaszországban a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja a második helyen végzett a 48 csapat közül. A cél a lehető legjobb eredmény elérése az ősszel kezdődő kínai világbajnokságon.

Jól alakul a magyar katonai ejtőernyős válogatott menetelése az október 18-28. között Kínában rendezendő CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokságra. A most zajló világkupa-sorozat negyedik helyszínén, Bellunóban a magyar katonák a második helyet szerezték meg a mintegy félszáz induló csapat közül az elmúlt hétvégén. A kiváló teljesítmény sikerét csak növelte, hogy az egyéni értékelés folyamán Bánszki Tamás százados, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis katonája a dobogó második fokára állhatott, míg Asztalos István, önkéntes műveleti tartalékos zászlós saját korkategóriájában a harmadik helyet szerezte meg. Az érmet érő ugrásokat ráadásul a világ élmezőnyébe tartozó csapatok versengésén sikerült végrehajtani, így a magyarok igen jó előjelekkel vághatnak neki a kínai világversenynek ősszel.

1599206833

Bánszki százados elmondta: a mostani eredmény is tükrözi, hogy a magyarok kellően motiváltak, a csapatszellem erős, így minden adott ahhoz, hogy ősszel Kínában, a 43. alkalommal megrendezendő CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokságról katonáink a legjobb eredményekkel térhessenek haza.

A versenyzők az ugrásokat Ecureuil AS-350 B típusú helikopterből, 1000 méter magasságból hajtották végre. A magyar csapatot Bánszki Tamás százados (MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis), Varga Tamás zászlós, Hirschler Gábor zászlós, Gál Szabolcs törzsőrmester és Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós a (MH 86. Szolnok Helikopter Bázis) alkotta.

A magyar válogatott tavaly is számos nemzetközi versenyen vett részt, a legrangosabb eseményen, a Szolnokon rendezett 42. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokságon a harmadik helyezést érte el a csapat célbaugrásban.

1599206833

Fotó: Magyar Honvédség Ejtőernyős Válogatott