Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeres vezetési gyakorlat

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2016. április 9. 20:27

Osztályba soroló vezetési gyakorlatot hajtott végre az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred kijelölt állománya a Székesfehérvárhoz közeli MH Bakony Harckiképző Központ (MH BHK) lőterén található kiképzési pályán a napokban.

1596011706

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred feladata – többek között – az MH Összhaderőnemi Parancsnokság állományának szállítása, valamint minden körülmények közötti híradó és informatikai biztosítása, illetve az alakulatok technikai kiszolgálása is.

A Magyar Honvédségnél előírás, hogy egy adott beosztáshoz rendszeresített eszközhöz minden harc- és gépjárművezető katonának osztályba soroló vizsgával kell rendelkeznie. A mostani gyakorlat célja a gépkocsivezetők képességeinek szinten tartása és fejlesztése volt – különböző típusú, rendszeresített tehergépkocsikkal.

1596011707

A vezetési gyakorlat első napján a részvevők átfogó képet kaptak a baleset- és munkavédelmi ismeretekről, a legfrissebb KRESZ-szabályokról, valamint a technikai eszközök sajátosságairól.
A sikeres elméleti vizsgát követően, az Alba Regia laktanya területén kiépített pályán megismerkedtek a járművek technikai kiszolgálásával és vezetési sajátosságaival. 

Az első napot egy újabb vizsga zárta, amely során a résztvevőknek a tanpályán felállított akadályelemeket kellett „leküzdeniük". A balesetmentes végrehajtás érdekében jól képzett, gyakorlott oktató-vezetők segítették a katonákat.

„Az állomány balesetmentesen, az elvárt szintnek megfelelően, magas színvonalon hajtotta végre a vezetési gyakorlatot. Katonáink a vizsgákat az érvényben lévő követelményi rendszerek, utasítások, valamint a normagyűjteményekben előírt követelmények alapján, kijelölt bizottság előtt teljesítették" – mondta el a kiképzésről Balogh Rezső alezredes, a logisztikai zászlóalj parancsnoka.

1596011707

Fotó: a szerző felvételei