Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeresen zárult az önkéntes műveleti tartalékosok kiképzése

Szöveg: Kun-Orosz Adrienn |  2018. augusztus 13. 9:26

Kiss Ferenc ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) törzsfőnöke a napokban ünnepélyes keretek között zárta az önkéntes műveleti tartalékos katonák alapkiképzését Püspökszilágyon.

1599191487
A július 10-én kezdődött 5 hetes kiképzést – amit az alakulat Püspökszilágyiban található kiképzési bázisán és lőterén tartottak – 61 katona teljesítette sikeres elméleti és gyakorlati vizsgával.

1599191488

A katonai napirend szerint zajló kiképzésnek – az elméleti tanórák mellett – az alaki, a harcászati és a lőelőkészítő foglalkozás, a 6 és a 10 kilométeres menetgyakorlat, gépkarabély- és pisztoly-lőgyakorlat, valamint a tereptan gyakorlati foglalkozás is része volt.

1599191488

A kiképzést zárva a dandár törzsfőnöke megköszönte Mikus György őrnagy, az alakulat kiképzési főnökhelyettesének, valamint a kiképzőknek az előkészítő és végrehajtó munkát. „A felkészítés – a kiképzési programnak megfelelően – élményközpontú volt, annak érdekében, hogy aki a jövőben a katonai pályát más módon kívánja választani, annak meglegyenek azok az alapok, amikre a későbbiekben lehet építkezni" – mondta Kiss Ferenc ezredes.

1599191488

Az ünnepség végén az alakulat törzsfőnöke – az alapkiképzés során nyújtott kiemelkedő munkája elismeréséül –  oklevelet adományozott Földesi László és Vass Gábor önkéntes műveleti tartalékos közkatonának, valamint Tóth Sándor főtörzsőrmesternek. Emléktárgyat vehetett át Mercz Róbert önkéntes műveleti tartalékos zászlós, Varga Balázs önkéntes műveleti tartalékos hadnagy és Tóth Gyula őrmester.

1599191488

Fotó: A szerző és az MH BHD felvételei