Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikerrel küzdöttek a katonasportolók

Szöveg: Kovács Dániel |  2013. szeptember 17. 8:19

Látványos Budo és Küzdősport gálát szervezett a Terrorelhárítási Központ a SYMA csarnokban szeptember 14-én. A nagyszabású rendezvényen számos katonasportoló mérette meg magát, többen közülük a verseny végén a dobogó legmagasabb fokára is felállhattak.

1595959901

Évente egyszer rendezi meg a BM országos karate pontszerző versenyét, melyet idén – az ORFK RSZKK és a Magyar Rendészeti Sportszövetség felkérésére immár másodszor szervezett és bonyolított a Terrorelhárítási Központ. A gálát elsősorban a rendvédelmi szervek tagjainak szervezték, de a nyílt versenybe bárki nevezhetett. Idén szintén 8000 négyzetméteren és négy ringben folytak a színvonalas meccsek, emellett jól ismert nevekkel, számos kiállítóval és a gála díszvendégével, a K1 mezőnyben jól ismert világsztárral Peter Aerts-el várták a versenyzőket és az érdeklődőket.

A verseny védnökei Pintér Sándor belügyminiszter, Hende Csaba
honvédelmi miniszter, dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások
Minisztériumának sportért felelős államtitkára, míg társfővédnökei dr.
Leyrer Richárd MOB alelnök, a Magyar Kick-Boksz Szövetség elnöke és dr.
Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke volt.

1595959901

Több száz versenyző 17 súlycsoportban, 4 stílusban (WAKO K1, Jiu Jitsu Földharc, WKF Karate és Knock down Kyokushin Karate) mérte össze erejét. Illusztris személyekben sem volt hiány, a magyar küzdősportélet korszakos egyéniségei örömmel tettek eleget a meghívásnak. A legendák a ringek közvetlen szomszédságában kialakított szektorokból szemlélték az eseményeket és drukkoltak a versenyzőknek.

A rendezvényen minden küzdősport rajongó megtalálhatta az általa favorizált szakágat, kedvelje akár a földharcot, vagy a ringes sportokat, esetleg a tradicionális kata bemutatókat.
A helyszínen színes kiállítás és kedvezményes vásár, a család minden tagjának igényét kielégítő-küzdősportokkal kapcsolatos-börze várta a rendezvény látogatóit, illetve a verseny közben és a végén látványos bemutatók váltották egymást.

1595959901

A honvédség kötelékéből érkező sportolók kiválóan teljesítettek, elhódítva számos dobogós helyet. Szabó Szilvia százados, az MH 43. Híradó és vezetéstámogató ezred testnevelő tisztje kérdésünkre elmondta, nyolc éves kora óta sportol, és számos küzdősportot kipróbált már. A versenyen ju jitsu földharcban indult, mint a honvédségi csapat tagja. A selejtezőket sikerrel teljesítette (mindkét meccsén győzött). Tavaly ugyanezt a stílust megnyerte, s a célja természetesen a címvédés. Mások is érkeztek, csak ettől az alakulatot 6-an, a többiekkel együtt 14-en.

Szilviának sikerült a címvédés, és Korbel Károly szerződéses szakaszvezető is a dobogó tetejére állhatott. Szintén az előkelő első helyen végzett Hegedűs Ferenc honvédtiszt jelölt is. A három első helyezés mellett ketten, Kovács Dániel honvéd tisztjelölt, és Radics Tamás közkatona végeztek második helyen, Kiss Attila szerződéses őrvezetőnek pedig a harmadik helyezést sikerült elérnie.

1595959901

Fotó: a szerző felvételei

Címkéksport