Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Svéd-magyar államtitkári megbeszélés Budapesten

Szöveg: HM Sajtóiroda, HM Közigazgatási Államtitkári Titkárság |  2012. szeptember 29. 11:27

Fodor Lajos, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára szeptember 28-án munkamegbeszélésen fogadta Carl von der Esch-t, a svéd Védelmi Minisztérium államtitkárát és a kíséretében lévő szakértői delegációt.

1595942190

Carl von der Esch a SAAB csoport és a magyar Védelmi Ipari Szövetség által rendezett konferencia kapcsán érkezett hazánkba. A megbeszélésen érintették a hagyományosan jó svéd-magyar védelmi együttműködés kérdéseit, többek között a Gripen vadászgépek üzemeltetésének tapasztalatait, valamint a sikeres nanotechnológiai együttműködés új fejlesztési irányait.

A tárgyalást követően lehetőség nyílik a svéd-magyar hadiipari együttműködés további lehetőségeinek feltárására és kutatás-fejlesztési kapcsolataink további elmélyítésére is. Az eredmények jó alapot jelentenek a hadiipari cégek valamint a kis és középvállalkozások tevékenységi körének bővítésére, illetve előremozdíthatják a két ország stratégiai gazdasági együttműködését is.

A kétoldalú kapcsolatok fejlesztésének következő állomása az év végén megrendezendő hadiipari találkozó lesz, ahol várhatóan már az együttműködés konkrét formáiról születhet megegyezés.

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária