Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szabadidős búvárok

Szöveg: Csehiné Sárkány Beáta szakaszvezető |  2014. május 28. 17:49

Vannak, akik számára a munkájuk a hobbijuk. Így vannak ezzel az MH 5. Bocskai István Lövészdandár búvárai is. Ha tehetik, a szabadidejüket is azzal töltik, hogy különböző merülési technikákat gyakorolnak.

1595972746

Nem volt ez másképp néhány hete sem, amikor a szlovákiai tornaljai tavat választották a következő merülésük helyszínéül. A dolog érdekessége az, hogy ez egy félig zárt hévizes tó, amelynek keresztmetszeti képe olyan, mintha egy nagy csizmát leásnánk a föld alá. A búvárok véleménye szerint − akik között nem csak katonák vannak − egy ilyen helyszín kiváló gyakorlóterep mély merülések és barlangibúvár-tanfolyamok végrehajtására is.

A csapattagok között volt a 24. Bornemissza Gergely Felderítő-zászlóalj katonai búvár állománya, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonai búvára, valamint civil búvárok és búvároktatók. Az elhivatott búvárcsapat − amikor csak lehet − gyakorol és újabb kihívást keres.

A társaság minden tagja egyöntetűen azt vallja: „A csapatszellem és a búvárszakma szeretete nálunk mindennél fontosabb!"

1595972747