Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakfelkészítés az önkéntes tartalékos rendszerről

Szöveg: Takács Vivien |  2013. november 11. 15:30

A parancsnokságnál, valamint a Magyar Honvédség katonai szervezeteinél dolgozó katonai igazgatási munkatársak, illetve személyügyi vezetők részére tartottak szakfelkészítést az Önkéntes Tartalékos Rendszerről az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) szakemberei Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Lehel utcai objektumában november 11-én, hétfőn.

1595962825

A szakfelkészítés meghívott vendégei



Vanyur Tibor ezredes, az MH HKNYP parancsnoka megnyitójában kiemelte: az alakulatnál mindig kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy tapasztalataikat megosszák az együttműködőikkel.  „A katonai igazgatás azonban közel sem csak az önkéntes tartalékos rendszerről szól. A katonai igazgatás alapvető feladata, hogy felkészüljön és felkészítsen mindenkit arra, hogy Magyarország Alaptörvénye és a honvédelemi törvény lehetővé teszi: különleges jogrendben a hadkötelezettséget újra be lehet vezetni" – fogalmazott a parancsnok.

1595962825

Vanyur Tibor ezredes, az MH HKNYP parancsnoka

A szakfelkészítés célja, hogy a résztvevők megismerjék az önkéntes tartalékos rendszer felépítését, annak munkáltatói kompenzációs rendszerét, az önkéntes tartalékos rendszer szerződéskötési, behívási, szolgálathalasztási, valamint személyügyi és pénzügyi folyamatát – tette hozzá Vanyur ezredes.

Az elhangzott előadásokban az MH HKNYP szakemberei – többek között – az önkéntes tartalékos rendszerhez kapcsolódó tapasztalataikat is megosztották a katonai szervezetek meghívott képviselőivel.

Az előadások végén konzultációra is lehetőség volt.

1595962826

A Magyar Honvédség katonai szervezeteinél dolgozó katonai igazgatási szakállomány, valamint személyügyi vezetők részére tartottak szakfelkészítést

Fotó: Tóth László