Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakmai felkészítés Balatonkenesén

Szöveg: HVK Személyzeti Csoportfőnökség |  2013. szeptember 10. 14:57

A Magyar Honvédség, illetve a Honvédelmi Minisztérium katonai szervezeteinek parancsnokai, vezetői és személyügyi főnökei a 2013. július 1-jén hatályba lépett, a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény és a hozzá kapcsolódó végrehajtási jogszabályok alkalmazására történő szakmai felkészítésen vettek részt. A továbbképzést a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség szervezte szeptember 4-én.

A szakmai konferenciát − melynek az MH Balatonkenesei Rekreációs Központ adott otthont − Erdélyi Lajos dandártábornok, a HVK személyzeti csoportfőnöke nyitotta meg.

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök előadásában részletesen tájékoztatta a jelenlévőket a jogszabály kialakítása során zajlott magasabb szintű vezetői egyeztetésekről, az elöljárói elvárásokról, illetve a most hatályba lépő új szabályzók eredményeként elvárt hatékonyabb működésről.

1595959580

Erdélyi Lajos dandártábornok szakmai előadást tartott a most hatályba lépett jogszabályok szabályainak változásairól, és azok gyakorlati alkalmazásáról beszélt. Kovács Tamás humánpolitikai főosztályvezető pedig a teljesítményértékelési rendszer újdonságairól adott átfogó tájékoztatót, kitekintéssel annak aktuális gyakorlati kérdéseire, illetve a témával kapcsolatosan jelenleg is zajló közigazgatási egyeztetésekre.

Ezt követően a Személyzeti Csoportfőnökség egy-egy témakört átfogó szakmai előadásai következtek. Így Tircsi Hajnal alezredes az új törvénynek és a rendeleteknek a Magyar Honvédségben zajló oktatási és képzésszervezési feladatokra gyakorolt hatásairól, míg Deme Balázs alezredes az előmenetel változó szabályairól nyújtott átfogó képet. Jakab László alezredes előadásában a külföldi szolgálatteljesítésen lévők és a rendelkezési állományba tartozók szolgálati viszonyát érintő változásokat foglalta össze.

A délutáni program során a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat szakembere tájékoztatta a jelenlévőket a nemzetbiztonsági ellenőrzések aktuális kérdéseiről. A rendezvény zárásaként szakmai konzultáció keretében nyílt lehetőség a még nyitott kérdések, illetve tapasztalatok megvitatására, további hasznos eszmecsere folytatására.

1595959580