Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakmai kiképzés a törzstiszti tanfolyam hallgatói számára

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2013. október 22. 18:12

A napokban Katonai igazgatási és hadkiegészítési szakmai kiképzésre érkezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar törzstiszti tanfolyamának tizenhét hallgatója, valamint Kolossa Sándor nyugállományú alezredes, kiképzésért felelős főtiszt az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságra (MH HKNYP).

1595961911

A hallgatók tanfolyamrendszerű képzés keretében – korábbi ismereteik felelevenítése mellett – a törzsmunka számtalan területén tesznek szert új tudásra.

A szakmai kiképzést az alakulat parancsnoka, Vanyur Tibor mérnök ezredes nyitotta meg, hangsúlyozva, hogy a katonai igazgatás és a hadkiegészítés egy nagyon fontos összekötő kapocs a Magyar Honvédség, az államigazgatás és a közigazgatás között, mert ezeknek a szervezeteknek az együttes tevékenysége szükséges mindahhoz, hogy a Magyar Honvédség végre tudja hajtani a különleges jogrendi feladatait.

1595961911

Az egész napos katonai igazgatási és hadkiegészítési szakmai előadássorozatot a parancsnokság vezető beosztású tisztjei tartották.  Mák András őrnagy, katonai igazgatási osztályvezető a különleges jogrend bevezetéséről, annak alkalmazásáról, katonai feladatairól és a honvédelmi kötelezettségek rendszeréről beszélt. Nagymihály Zsolt alezredes, hadkiegészítési osztályvezető előadásában a hadkiegészítés és mozgósítás alapjairól, azzal kapcsolatos feladatokról, valamint a gazdasági és anyagi szolgáltatások rendszeréről szólt. Kálmán László alezredes, parancsnokhelyettes a toborzás és érdekvédelemről, az Önkéntes Tartalékos Rendszerről, illetve veszteségpótlás elveiről, annak feladatairól tartott részletes beszámolót.

1595961912